banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

U ponedjeljak 21. siječnja je u maloj vijećnici zgrade gradske uprave u Pakracu potpisan Ugovor o izvođenju radova na urbanističko-arhitektonskom uređenju Trga bana J. Jelačića i Ulice hrvatskih velikana u Pakracu. Ugovor je potpisan između Grada Pakraca i zajednice gospodarskih subjekata koji će izvoditi radove, odnosno dviju tvrtki iz Slavonskog Broda;  Poduzeće za ceste d.o.o. i Feliks regulacija d.o.o..

[caption id="attachment_20611" align="aligncenter" width="1024"] ?[/caption]

Planirani početak radova vrijednih 7,5 milijuna kuna je u ožujku, odnosno čim to vremenske prilike dozvole, a ugovorom je predviđeno da bi radovi na obnovi trebali biti dovršeni u roku 12 mjeseci od uvođenja izviđača u posao.

Podsjećamo da je prošle godine Gradu Pakracu odobreno 7,5 milijuna kuna za obnovu središnjeg gradskog trga bana Josipa Jelačića, od strane Agencije za plaćanje u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 8,8 milijuna kuna od čega je odobrenih 7,5 kuna prihvatljivo sufinanciranje u bespovratnom iznosu kroz Podmjeru 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih  usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Ostatak od 1,4 milijuna kuna će se financirati iz proračunskih sredstava Grada Pakraca kroz tri proračunske godine.

Projekt su zajednički izradili LRA Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. i Grad Pakrac, a obuhvaća radove na površini od 8.120 četvornih metara i to kroz rekonstrukciju postojeće komunalne infrastrukture, uređenje pješačke komunikacije i zelene površine, postavljanje urbane opreme i arhitektonskih elemenata kao sastavnica projektiranog urbanog prostora.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić