banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Odbor za dodjelu županijskih nagrada Požeško-slavonske županije raspisao je javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu županijskih nagrada Požeško-slavonske županije. U  njemu se pozivaju fizičke i pravne osobe da dostave svoje prijedloge.

Nagrade Požeško-slavonske županije su: Nagrada za životno djelo, Godišnja nagrada i Povelja zahvalnosti Požeško-slavonske županije. Prijedlozi za dobitnike  treba dostaviti  u pisanom obliku u tajništvo županije najkasnije do 15. veljače. O dobitnicima će odlučiti Skupština županije, a uručuju se na svečanoj sjednici u povodu Dana županije 14. travnja.

U ovom desetljeću od Pakračana nagrade su dobili: 2107. godine Povelju zahvalnosti Požeško-slavonske županije koja se prvi puta dodjeljivala dobila je Osnovna glazbena škola Pakrac. Godine 2016. Nagradu za životno djelo dobio je nedavno preminuli doktor znanosti Ivan De Zan. Godinu dana ranije Godišnju nagradu je dobila Udruga Matica umirovljenika Pakrac-Lipik, a 2014. godine Poduzetnički centar Pakrac.

Godine 2012. nagradu za humanitarni doprinos dobila austrijska Vlada Tirola i njezin djelatnik Petar Logar, a 2011. godine na prijedlog Grada Pakraca posthumno  dr.  Ivan  Šreter.  Ranije je nagradu dobio i KUD “Seljačka sloga” iz Prekopakre.

Nagrade Požeško-slavonske županije su javna priznanja koja Požeško-slavonska županija dodjeljuje za značajna postignuća i doprinos razvitku i ugledu Požeško-slavonske županije na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja, tehničke kulture, tjelesne kulture, športa, prostornog uređenja i zaštite okoliša te drugih područja društvenog života.

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima, djelatnim skupinama, tvrtkama, ustanovama, udrugama, vjerskim zajednicama i drugim pravnim subjektima za osobit doprinos i rezultate postignute u prethodnoj godini, a koji žive ili djeluju na području Požeško-slavonske županije.

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić