banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Zajedno sa starom 2018. godinom, posljednjeg dana prosinca u povijest je otišao još jedan prepoznatljiv djelić našeg grada. Doduše, kiosk „Lord“ u vlasništvu pakračke obitelji Damira i Vesne Leš ne odlazi zauvijek, već se modernizira i postaje dio obitelji „Tisak“ pa će umjesto drage nam limenke Pakračani u istom prostoru dobiti novu modernu trgovinicu.

Hoće li jutra pred kioskom „kod Leša“ i dalje započinjati kavicom s okrugle konobarske tace koju Krešo (Krešimir Rožić) i Slaviša (Slavko Blatarić) već tradicionalno prinesu iz obližnjeg kafića, ostaje da vidimo, no sigurno je da će nam dnevni tisak, ali i sve ostale usluge „Tiska“ i dalje prodavati Damir, koji će nastaviti raditi kao trgovac.

Navikli na „Lord“, koji je od 1994. godine do danas radio bez dana pauze, nastavljajući tako prijeratnu tradiciju svojega prethodnika (kioska pod okriljem tadašnjeg zagrebačkog „Vjesnika“), s mrvicom sjete brzo ćemo  prihvatiti novo, modernije i ljepše, sretni što je najpoznatiji pakrački kiosk tako izbjegao sudbinu susjeda preko puta koji nam je nakon više od 50 godina rada zauvijek zatvorio svoja vrata.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić