županija Dan državnosti 2024

Prva beba u pakračkom rodilištu zove se Mia i novi je član mlade lipičke obitelji Vedrane Molnar i Vedrana Kelemena. Zdrava djevojčica rođena je prirodnim putem 1. siječnja u 18,35 sati, teška je 3,55 kg i duga 51 cm. Kako to tradicija nalaže, majku i dijete danas prijepodne posjetili su i darivali župan Alojz Tomašević zajedno s pakračkim dogradonačelnikom Marijanom Šircem i lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom.


Osim njih, malenu Miu darivala je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a malog plišanog medvjedića, koji je stigao ravno s Pantovčaka, uručila je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.


Ponosni roditelji Vedrana i Vedran ovom su prilikom zahvalili osoblju pakračkog rodilišta te više puta istaknuli izuzetnu profesionalnost sestara i doktora Velibora Travice koji je porodio malenu Miu.
Da je takva praksa pravilo, a ne izuzetak svjedoči i podatak da je u godini koju smo upravo ispratili u pakračkom rodilištu od 418 urađenih poroda rođeno 425 živorođene djece, što je gotovo identična brojka onoj iz 2017. godine kad ih je rođeno tek šest više. Na odjelu se nadaju da će 2019. godina zadržati takav trend, a cilj im je brojka od 500 novorođenčadi što nije neostvarivo, pogotovo kad se uzmu u obzir stalna ulaganja i praćenje trendova u ovom segmentu bolničke usluge.

županija Dan državnosti 2024