banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Grad Pakrac će u ovoj studijskoj godini kroz četiri kriterija (deficitarnost, medicina, socijalni i redovni) stipendirati  38 studenata koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca pri čemu 26 nastavljaju stipendiranje, a 12 je novih. Novim stipendistima je Grad Pakrac danas na simboličnoj svečanosti uručio ugovore.

Po socijalnom kriteriju stipendiju od 800 kuna mjesečno u ovoj studijskoj godini primat će  sedmero studenata od kojih dvoje nastavljaju stipendiranje od lani, a četvero je novih. Po kriteriju stimuliranja studenata medicine (12.000 kuna godišnje) pokrenutom prošle godine, lanjskoj sedmorici studenta ove godine pridružilo se dvoje novih.

Po kriteriju deficitarnosti (trenutno glazbena zvanja, farmaceuti, arheologija i prehrambena tehnologija) trojici lanjskih studenata s mjesečnom stipendijom od 800 kuna pridružilo se isto toliko ovogodišnjih. U redovnom programu stipendiranju od druge do pete godine sa stipendijom od 400 kuna mjesečno 14-ero stipendista od lani pridružilo se također troje  novih.

Za studentske stipendije u narednoj godini u gradskom proračunu je predviđeno 300.000 kuna,  kao što  će to biti   u ovoj.

Prilikom današnjeg uručivanja ugovora zamjenik gradonačelnice Marijan Širac pozvao je studente da se po završetku studija vrate u Pakrac, naglasivši da gradu uvijek trebaju visokoobrazovni mladi ljudi koji će biti nositelji njegovog razvoja, a na današnjim gradskim čelnicima je da im stvore uvjete za povratak, prvenstveno radno mjesto.

Dubravka Špančić, stručna suradnica u gradskoj upravi zadužena za poslove stipendiranja,  podsjetila je studente na obavezu dostavljanja redovnih potvrda o studentskom statusu te ih upozorila i na moguće posljedice zbog nepoštivanja istih.

Grad Pakrac je započeo sa stipendiranjem svojih studenata 2006. godine i od onda se sustav stalno nadograđuje tako da sada postoji stipendiranje kroz četiri modela i kriterija.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić