Ovogodišnji blagdani po pitanju rada dolaze u idealne dane. Božić i Štefanje su utorkom i srijedom, a Nova Godina ponovo utorkom. Za očekivati je da će, gdje god je to moguće biti spajanje blagdanskog ponedjeljka čime će se dobiti četiri do pet neradnih dana.

Radi tog većeg broja neradnih dana u kratkom razdoblju podsjećamo vas na telefonske brojeve dežurnih službi.

POZIVI ZA ŽURNU POMOĆ

Državna uprava za zaštitu i spašavanje -  tel. 112

Broj 112 je jedinstveni europski broj za hitne službe. Besplatnim pozivom na broj 112 u bilo kojoj državi članici Europske unije možete zatražiti pomoć hitnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći).

Osim hitnih službi, Sustav 112, u hitnim situacijama prema potrebi obavještava i druge nadležne sudionike civilne zaštite (kao što su tijela države uprave i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave), operativne snage u sustavu civilne zaštite (kao što su Hrvatska gorska služba spašavanja, Hrvatski crveni križ, ronioci, lovci i dr.) te dodatne snage od važnosti za sustav civilne zaštite kao što su Oružane snage Republike Hrvatske i policija.

Trebate li pomoć samo jedne hitne službe, operater će proslijediti vaš poziv traženoj hitnoj službi koje možete i samo besplatno izravno nazvati na slijedeće brojeve: 192 policija, 193 –vatrogasci; 194 - hitna pomoć, 1987 - pomoć na cestama

Plin

U slučaju  problema vezanih uz plinske priključke nazovite dežurnu službu Pakrac-plina. Kontakt broj je 099/344-3330.

Elektra

Besplatni info telefon: 0800 300 407

telefon Lipik:  311 811

Voda

Subotom, nedjeljom i državnim blagdanima, te u terminu izvan radnog vremena samo u slučaju hitnih intervencija na sustavu javne vodoopskrbe i javne odvodnje, poziv dežurnom u  Vodama Lipik moguć je na broj 099/7327-511.

Smeće

Komunalac neće odvoziti smeće iz domaćinstava 25. i 26. prosinca te 1. siječnja. U naseljima i ulicama gdje je redovnim kalendarom predviđen odvoz smeća utorkom i srijedom, kante će biti ispražnjene prvog sljedećeg radnog dana, dakle 27. prosinca i 2. siječnja.

Na Badnjak i staru godinu odvoz je redovan.