Društvo medicinskih sestra i tehničara Domovinskog rata HUMS-a nakon Lipika i Karlovca ove godine organiziralo je svoj 3. simpozij „Da se ne zaborave devedesete – Dubrovnik 2018“ na kojem je od 30. studenog do 2. prosinca prisustvovalo 12 medicinskih sestara iz Pakraca i Lipika zahvaljujući Gradu Pakracu, Specijalnoj bolnici Lipik i udruzi Hrvatskih branitelja oboljelih i  liječenih  od  PTSP Pakrac-Lipik.

U sklopu svečanosti otvaranja upriličeno je i otkrivanje Spomen ploče medicinskim sestrama i tehničarima sudionicima Domovinskog rata Grada Dubrovnika. Na simpoziju su svjedočile  medicinske sestre i tehničari iz Dubrovnika i Ratne bolnice Metković, obišao muzej Domovinskog rata na Srđu što je sudionicima simpozija  omogućilo da saznaju istinu o Domovinskom ratu dubrovačkog područja. Postavljena je izložba postera pod nazivom „Metci na humanost i dobrotu“, gdje su predstavljena četiri postera sa područja Pakraca i Lipika, organiziran je okrugli stol na temu „Doprinos medicinskih sestara i tehničara u skrbi za hrvatske branitelje“ čiji zaključci će biti poslani u Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo hrvatskih branitelja i HZZO obzirom na mnogobrojne probleme sa kojima se susreću medicinske sestre i tehničari u skrbi za hrvatske branitelje posebno koordinatori za branitelje sa ciljem da skrb za njih bude bolja.

Promocija knjige „Svjedočanstva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata“ u Pakracu

Obzirom da je knjiga „Svjedočanstva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata“ koja je napisana sa  Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata gotova promocija se planira u Pakracu u sklopu svečanosti obilježavanja početka Domovinskog rata, rekla je Ljerka Pavković, predsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata Hrvatske udruge medicinskih sestara.