Provedba programa plesne, kino, glumačke i glazbene sekcije te projekata s fokusom na kulturu i umjetnost, hrvatski jezik, povijest i baštinu, poticanje djece i mladih na aktivno sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu zajednice te volonterski rad u svrhu prevencije svih vrsta ovisnosti te promocije zdravog i kreativnog življenja, jedne su od važnijih aktivnosti o čemu je govorio Damir Špančić, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Sloga“ na skupštini održanoj sinoć u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

Špančić je dodao kako i dalje nastavljaju promicati vrijednosti Domovinskog rata stoga su tijekom godine organizirali domoljubne priredbe koje obuhvaćaju filmove i koncerte. Pored toga, u ovoj godini prikazalo se 222 kino-projekcije, a tijekom godine 3733 gledatelja prodefilirala su pakračkim kinom. Istaknuo je zadovoljstvo što prostor Hrvatskog doma koriste druge ustanove i udruge za vlastite programe te privatne osobe što je znatan izvor prihoda udruzi koja samostalno održava objekt i podmiruje režijske troškove.

Ističu da su financijske obveze izvršene u roku, zahvaljujući štednji i stopostotnoj realizaciji različitih projekata od kojih su prihodovali oko 253.000 kuna, od čega su iz pakračkog gradskog proračuna dobili 48.000 kuna.

Pritom je Špančić izrazio kako je u rad i funkcioniranje Hrvatskog doma uloženo puno volonterskog rada i ljubavi, a to se vidi po broju djece i mladih s područja Pakraca i Lipika koji sudjeluju u raznim projektima te istaknuo zadovoljstvo suradnjom s Gradom Pakracom, posebno gradonačelnicom Anamarijom Blažević koja je imala razumijevanja za njihove potrebe.

Dubravka Špančić, tajnica KPD „Sloga“, istaknula je otvorenost prema zajednici kao najveću vrijednost i suradnju s osnovnom školom kao i vrtićem, ali istovremeno izrazila žaljenje što je suradnja sa pakračkom srednjom školom nedovoljna koliko bi željeli.

Na radu i upornosti čestitala im je gradonačelnica Blažević izrazivši posebno zadovoljstvo na radu s mladima, kao i suradnji koju Grad ima s Društvom, dodavši kako bi svim građanima objekt Hrvatskog doma trebao biti na ponos i čast.