banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Današnjom volonterskom akcijom djelatnika Osnovne glazbene škole Pakrac i članova pakračkog Kluba mladih Aurora uskoro se privode kraju radovi na izgradnji budućeg parka za pse veličine oko 600 četvornih metara na površini pokraj Vatrogasnog doma u Ulici obale Petra Krešimira IV.

Vrijedni volonteri okupili su se u dvorištu Osnovne glazbene škole kako bi  od recikliranih materijala napravili agility sprave za budući poligon za istrčavanje pasa koji će biti postavljen u parku, a dio materijala za izradu snosi i Klub mladih Aurora.

Kako nam je rekla Alfreda Petani Grafina, ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac, koji je nositelj projekta uređenja parka za pse, zaposlenici gradskog komunalnog pogona bagerom su očistili i poravnali zemljište i izbetonirali jedan dio površine dok će se sljedeći tjedan postaviti ograda. Dodala je kako će za početak postaviti nekoliko sprava, a s vremenom i po potrebi će se nadopunjavati novima. Napravljena je info ploča, a pri kraju je i izrada natpisa sa pravilima ponašanja vlasnika. Isto tako, postavit će se klupe, koševi za smeće i pseći izmet te zasaditi šest sadnica visokog drveća kao i ukrasnog raslinja i cvijeća.

Otvaranje prvog pakračkog parka za pse predviđa se u prosincu,  a prigodni program za otvaranje pripremaju učitelji i djeca polaznici Osnovne glazbene škole Pakrac kao i vrtićanci iz Dječjeg vrtića „Maslačak“.

„Nadamo se da će se park koristiti i da će naši sugrađani provoditi ugodno vrijeme sa svojim psima. Nakon izgradnje parka  planiramo organizirati i akcije udomljavanja pasa, različite edukacije i mogućnost veterinarskih  savjeta, a time i potaknuti svijest građana o načinu držanja i brige o kućnim ljubimcima, što je na kraju i zakonska obveza svakog vlasnika“, dodala je Petani Grafina.

Podsjetimo, Osnovna glazbena škola Pakrac na Ininom natječaju „Zeleni pojas“ dobila je 21.000 kuna za projekt „Vau park“, dok je Grad Pakrac kao partner projektu ustupio zemljište gdje će pakrački četveronošci  dobiti mjesto slobodnog kretanja.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.