Kiša koja je padala jučer s noći na jutro poplavila je zgradu Osnovne škole braće Radića na kojoj je u tijeku energetska obnova kao i potpuna rekonstrukcija krovišta, a budući da izvođač pokrov nije zaštitio u dovoljnoj mjeri, voda je procurila kroz betonsku ploču i poplavila hol škole, kao i učionice.

„Najprije je počelo plaviti u dijelu zgrade gdje se održava razredna nastava pa smo djecu odmah razmjestili u slobodne učionice. No, kada je voda počela navirati i u glavnom dijelu zgrade gdje se održava predmetna nastava, tada smo u dogovoru s županijom, odlučili da je najbolje da djeca odu kući. Odlučeno je da se razredna nastava odgađa, a trenutno održavamo nastavu za više razrede, tako da su učenici trenutno u učionicama nižih razreda koje su čitave i u kojima nema nikakvih šteta“, rekla nam je Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radića.

Ukupno je stradalo 12 učionica, najviše na katu starog dijela zgrade gdje su oštećeni zidovi, stropovi i parket koji postavljen prošle godine, a zbog brze reakcije svih djelatnika škole, uspjeli su spasiti informatička računala kao i ostalu nastavnu opremu, tako da do veće štete nije došlo.

Normalizacija nastave u ponedjeljak

Ravnateljica Delač ističe kako je odmah kontaktirala izvođača radova koji je obećao potpunu sanaciju štete o vlastitom trošku, a već sutra će postaviti isušivače u učionicama kako bi se na vrijeme sanirala vlaga i sve oštećene učionice stavile u funkciju do ponedjeljka,  kada će nastava početi i za učenike od  1. do 4. razreda.

Iako je bilo najavljeno da će se radovi odvijati tijekom ljetnih školskih praznika, zbog izbora izvođača radova što propisuje Zakon o javnoj nabavi i proceduri, taj rok je produljen i radovi su počeli tek početkom rujna.