Uoči sutrašnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara večeras je u organizaciji Zajednice žena Katarina Zrinska Pakrac održan prigodan program. Kao uvod u crkvi UBDM služena je Sveta misa nakon koje su brojni Pakračani dužinom puta od crkve preko Trga bana Josipa Jelačića, Ulicom hrvatskih velikana pa sve do Trga dr. Franje Tuđmana simbolično upalili stotinu lampiona u znak sjećanja na žrtvu ovog grada heroja, ali i na brojne žrtve te poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.


Pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku kratku molitvu za sve stradalnike Vukovara vodio je župnik Oliver Kranjčić. Kristina Milek, predsjednica pakračke Zajednice žena, zahvalila je Pakračanima što su i ove godine pokazali da naš grad poštuje vukovarsku žrtvu.

Podsjetimo, Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju 18. studenog kao dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.