Povodom Dana sjećanja na vukovarsku žrtvu 1991. godine, 13. studenog je s Prevlake, najjužnije točke Hrvatske, krenula 11. moto-karavana „Zajedno u ratu – zajedno u miru“. Organiziraju je udruge proistekle iz Domovinskog rata, ali i brojni članovi raznih hrvatskih moto klubova. Jedna od stanica na višednevnom moto proputovanju je još jedan grad heroj – Pakrac, koji je danas pred gradskom tržnicom ugostio gotovo 400 motociklista čiji je konačan cilj 18. studenog sudjelovanje u tradicionalnoj Koloni sjećanja.


U ovogodišnjem masovnom moto defileu svoje predstavnike imaju i Pakračani. Karavanu su kao domaćini u Kutini dočekali članovi MK Vitezovi tame Zdravko Filipin, Marijan Gašpar, Vinko Bedi, Nenad Tadić, Sandi Josipović i Željko Varat odakle su se u koloni vratili na odmorište u Pakrac gdje je u organizaciji MK Vitezovi tame, a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca održan bajkerski domjenak (kroasan, topli čaj, kuhano vino...).


Sukladno tradiciji delegacija karavane, sačinjena od sudionika te članova lokalnog moto-kluba, gradonačelnice Anamarije Blažević i njenog zamjenika Marijana Širca, odala je počast palim hrvatskim braniteljima ispred spomen obilježja na RKT groblju u Pakracu. Pozdravljajući drage goste, gradonačelnica je kazala da su u Pakrac uvijek dobrodošli štovatelji tekovina Domovinskog rata te da je zahvalna na ovakav način podsjećanja na teške godine i nesebičnu žrtvu koju su prilikom stvaranja Hrvatske države podnijeli pakrački i lipički branitelji. Na iskustvo ratnih dana goste iz južnijih krajeva Hrvatske ukratko je podsjetio Zdravko Filipin, predsjednik pakračkog MK Vitezovi tame.


‘Ovo je 11. godina da mi, hrvatski branitelji, na motorima od Prevlake do Vukovara odajemo počast najhrabrijim sinovima Hrvatske. Jer, da nije bilo njih, mi bikeri ne bismo mogli voziti se slobodno po svojoj zemlji. Nažalost, puno je mjesta u kojima moramo zastati i pokloniti se poginulima, a to redovito činimo i ovdje u Pakracu“, kazao je organizator karavane Đani Radovanović.

I pet Pakračana na put za Vukovar

Nakon pakračke stanice, motociklisti nastavljaju svoj put, a nakon noćenja u Požegi u ranojutarnjim satima priključit će im se i put Vukovara krenuti i naši sugrađani Zdravko Filipin, Robert Skalak, Žarko Josipović, Zdenko Ružička te Vladimir Tessari.