Prvi pametni stup za bicikle postavljen je u pakračkoj sportskoj zoni, neposredno do ulaza na nogometni stadion. Takozvani „Recro bike service“ sadrži nosač za bicikl, kompresor za pumpanje guma koji podržava više najčešćih modela ventila, punjač za mobitel i spremnik za alat, te funkcionira akumuliranom električnom energijom iz solarnih ćelija, a izradila ga je tvrtka Recro Topusko.

Sredstva za postavljanje stupova su odobrena preko natječaja HTZ, objavljenog u siječnju ove godine, putem zajedničke kandidature TZ-a s područja Požeško-slavonske županije. Ukupna investicija bike stanice je oko 16.000 kuna, a Turistička zajednica Grada Pakraca je sufinancirala ovaj projekt s 13 posto sredstava od ukupne vrijednosti projekta.

„Izbor lokacije je bio logičan, budući da je postavljen u samoj rekreacijskoj zoni, te daje dodatnu vrijednost svim odličnim sadržajima koji se već tamo nalaze. U planu je pri budućim projektima postaviti i bike odmorište sa dodatnim sadržajima“, rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca.