Učenici 1. i 2. razreda pakračke matične i područne škole u Prekopakri te starija odgojna skupina Dječjeg vrtića „Maslačak“ danas su uživali u dječjoj komediji „Majstori“ koja je organizirana u pakračkoj sportskoj dvorani u sklopu nacionalne preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ Ministarstva unutarnjih poslova.

Riječ je o predstavi autora, a ujedno i glumaca,  Dejana Fajfera i Gorana Smoljanovića, nastaloj u koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i umjetničke organizacije Teatar to go, koja je pakračkim mališanima na zabavan i interaktivan način pokazala što su to prometna pravila te kako ih se pridržavati dok pomažu majstorima u radnom zadatku postavljanja semafora.

„Ovakvim edukativno- scenskim nastupom tražimo drugačiji pristup djeci, da im kroz igru i praktični rad pokažemo važnost znakova u prometu i pridržavanja osnovnih pravila ponašanja u prometu  jer ako na zanimljiv način pristupite djeci korisna informacija dolazi i do roditelja što je cilj takvih akcija. To nam je važno jer i prometna kultura dolazi iz obitelji, stoga i ovim putem pozivamo roditelje da svojoj djeci daju povoda da se ispravno ponašaju u prometu, ne samo zbog vlastite sigurnosti, već svih koji sudjeluju u prometu. Statistika nam kaže da je prije 24 godine, prije nego što je počela ova preventivna akcija, bilo više od 50 smrtno stradale djece na području Hrvatske. Danas kada pogledamo statistiku taj je broj uvijek ispod broja 10“,  rekla nam je Marija Goatti, iz Službe za prevenciju Ravnateljstva policije.

Događaju su, osim djece, učitelja i odgajatelja, prisustvovali i gradonačelnica Anamarija Blažević, Višnja Klobučar, ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“, djelatnici PU požeško-slavonske i Policijske postaje Pakrac, a akciji su se edukativnim štandovima u sportskoj dvorani pridružili i pripadnici HGSS-a stanice Pakrac, DVD-a Pakrac i Hitne medicinske pomoći koji su mališane kroz interaktivne radionice upoznali s načinom rada i opremom koju koriste u svakodnevnom poslu.