županija Dan državnosti 2024

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljanina starosti 35, 50 i 54 godine  s područja Pakraca i Lipika koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, izvijestila  je  Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske.

Kako se kaže u priopćenju, navedeni su uzgojili više od 200 komada cannabis biljki s ciljem proizvodnje cannabis marihuane radi daljnje prodaje. Biljke su uzgajali na više lokacija na širem području Lipika u minskim poljima i minski sumnjivim područjima. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretraženo je više obiteljskih kuća i osobnih automobila koje su koristili počinitelji te su tom  prilikom  pronađeni i oduzeti mobilni aparati, dok je u obiteljskoj kući koju koristi 54-godišnjak  pronađeno i oduzeto 55 komada cannabis biljki koje su se nalazile u fazi sušenja.

Protiv 35-godišnjaka, 50-godišnjaka i 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava radi kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ za što je predviđena kazna zatvora od jedne do 12 godina.

 

županija Dan državnosti 2024