U prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske 17. listopada održana je konferencija za medije na kojima su prezentirana dva dovršena kriminalistička istraživanja  vezana za droge, javlja požeški 034 portal.

Načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić je izjavio da je tijekom prvih devet mjeseci ove godine na području PU zabilježena ukupno 34 kaznena djela po liniji kriminaliteta droga te 32 prekršaja (radi se uglavnom o konzumiranju cannabis marihuane) i 41 zapljena droga.  Po svakom navedenom segmentu bilježi se lagano povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također je naglasio da su u mjesecu  listopadu na području naše PU zabilježene dvije značajnije zapljene droge cannabis marihuane koja je bila namijenjena za prodaju na ulici.
U prvom slučaju tijekom pretrage obiteljske kuće u širem centru Grada Pleternice gdje je prebivao 45 godišnjak pronađeno je 822 grama marihuane te jedna razgranata cannabis biljka visine 185 cm koju je počinitelj uzgojio u vrtu obiteljske kuće skrivajući cannabis biljku među povrćem (krastavcima) koje je uzgajao na razvučenoj mrežici.

U Pakracu 6 kilograma marihuane

U drugom slučaju na području Grada Pakraca gdje prebiva 43-godišnjakinja i boravi 29-godišnjak pronađeno je gotovo šest kg cannabis marihuane pripremljene i pakirane u razne posude, kartonske kutije, vrećice i sl.
Prilikom pretrage kuće pronađeno je još 17 stabljika i dijelova stabljika canabis marihuane visine oko 130 cm, te četiri grama hašiša, cannabis sjemenke, precizna digitalna vaga, pribor za konzumiranje droge te nepovlasno jedna puška s glatkim cijevima. Vrijednost droge procjenjuje se na oko 120.000 kuna, a prodajom na ulici njena vrijednost vrtoglavo raste. Protiv počinitelja i u prvom i u drugom slučaju podnesene su kaznene prijave zbog osnovane sumnje u kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, piše  za Portal 034 Mladen Mirković.

Foto: 034 portal