U sklopu studijskog putovanja Buy Croatia-kontinent i aktivni turizam koji je organizirala Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, 11 predstavnika turističkih agencija iz Poljske, Austrije, Njemačke, Velike Britanije  i Francuske jučer je posjetilo Pakrac, uz pratnju predstavnika Hrvatske turističke zajednice Željke Jakšić i Igora Součeka.

Strani gosti tako su posjetili Planinarski dom Omanovac gdje su upoznali kompletnu ponudu koji nudi ovaj rekreativno-izletnički centar, imali su prilike isprobati i 3D streličarstvo koje su im prezentirali članovi Streličarskog  kluba „Kuna“ te upoznati s aktivnostima Odreda izviđača Pakrac i Planinarskog društva „Psunj“. Gosti su svoj obilazak nastavili off road vožnjom najljepšim predjelima Psunja uz stajanje na vidikovcima Begovači i Velikoj Poljani te vožnju završili na izletištu DA-BAR u organizaciji naše pakračke putničke agencije Open Way. Posjet Pakracu završili su u Hotelu Pakrac gdje su isprobali tradicionalni slavonski meni iz jelovnika koji je nositelj standarda Okusi Zlatne Slavonije.

„Cilj takvih posjeta je izravno upoznavanje inozemnih turističkih agencija s turističkim ponudama pojedinih destinacija ili novih turističkih proizvoda kako bi strane turističke agencije u svoje ponude aranžmana uvrstile i destinaciju kao što je Pakrac. Budući da je naglasak bio na aktivnom turizmu, ono što mi kao destinacija možemo ponuditi je zaista pustolovni turizam kroz cijelu godinu. Gosti su na odlasku bili oduševljeni ponudom i prirodom što nam je veliki potencijal u dovođenju turista“, rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca.