Pri kraju su radovi na asfaltiranju ceste u Branešcima u vrijednosti 320.000 kuna od kojih je 250.000 kuna financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa za financiranje poboljšanja socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture, dok ostatak troškova snosi Grad Pakrac. Radilište u Branešcima jučer su obišli Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja, gradonačelnica Anamarija Blažević i njen zamjenik Marijan Širac.

„Riječ je o provedbi Programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, a koje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije provodi kao podrška socijalnoj i gospodarskoj revitalizaciji područja jedinice lokalne samouprave koje ulaze u četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5 posto u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević. Dodala je kako je Grad Pakrac projekt asfaltiranja ceste u Branešcima pripremio još 2012. godine.

Mehanizacija i radnici tvrtke Niskogradnja Jurčak iz Požege trenutno postavljaju bankine, a idući tjedan još preostaju radovi iskopa jaraka.