Jutros su zaposlenici gradskog komunalnog pogona počeli s postavljanjem fotografija starih razglednica Pakraca oko neizgrađene parcela na uglu Trga dr. Franje Tuđmana i Ulice Vlade Laučana, na mjestu gdje je prije rata bila trgovačko-poslovna zgrada koju su stari Pakračani zvali „Mirićka“.

Prošli mjesec je gradski komunalni pogon oko te parcele postavio 45 metara dugačku montažnu mrežaste ograde na koju će danas i sutra biti montirano 17 fotografija tiskanih na mrežastom platnu veličine 2 x 2,5 metra s motivima starih razglednica središta Pakraca, istom tehnologijom kao što je ljetos postavljena oko parcele na Trgu dr. Ivana Šretera, oko bivšeg objekta trgovine „Šimecki“.

Žičana ograda vrijedna je oko 8.000 kuna koje financira gradski proračun, dok je izrada fotografija dio većeg projekta čiju financijska vrijednost je u ovom trenutku teško izraziti.

Osim popravljanja vizualnog identiteta središta grada, ograda ima za cilj i sprečavanje zloupotreba ovih površina aktivnostima kao što su odlaganje smeća i neovlašteno parkiranje, kažu u gradskoj upravi.

Istovremeno, tvrtka Visković radi na uređenju betonsko-metalne ograde na Trgu dr. Franje Tuđmana, oko parcele na kojoj je njegova bista i fontana. Do sada su očišćeni metalni dijelovi te  ožbukani betonski stupci, a narednih dana bit će i obojani.