Lokalna razvojna agencija-Poduzetnički centar Pakrac organizira konferenciju  "Žene u poduzetništvu" koja će biti održana 20. listopada (subota) u 14, 30 sati u prostoru gradske vijećnice kurije Janković, a koja se održava u sklopu projekta "Korisnička podrška PCP-a", financiranog bespovratnim sredstvima Europske unije i Europskog fonda za regionalni razvoj.

Konferenciju će voditi Sanela Dropulić, osnivačica i direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, digitalne platforme za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, usmjerene na razmjenu znanja, tehnologija i inovacija. Cilj konferencije je u javnosti progovoriti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe, ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u međusobnom umrežavanju radi razmjene znanja i iskustva, a u konačnici i potaknuti samozapošljavanje žena. U sklopu jednosatne konferencije predstavlja se niz uspješnih poslovnih priča žena poduzetnica. Nakon uvodnog predstavljanja svake poslovne priče, održati će se panel-diskusija sa svim sudionicama.

Panelistice koje će sudjelovati u konferenciji bit će Mirela Glavaš, vlasnica i direktorica tvrtke Kontoar d.o.o. Nova Gradiška, Mateja Đaković, vlasnica i direktorica tvrtke Business Depot d.o.o. Pleternica i Ivana Žulj Knežević, vlasnica i direktorica tvrtke UMBRA design d.o.o. Zagreb.