Na benzinskim postajama širom Hrvatske ovih dana započinje novo (dodatno) označavanje goriva. Na svakom mjernom uređaju i pištolju za gorivo stajat će unificirane oznake o vrsti goriva i o udjelu biogoriva u njima. Benzinska goriva bit će označena krugom, dizelska kvadratom, a plinovita alternativna goriva rombom. Srećom ili ne, u Pakracu nemamo plinovitih goriva pa se kod nas sitna usklađivanja s ostatkom EU odnose samo na benzinska i diesel goriva.

Na INA benzinskoj postaji koja se nalazi u Aleji kestenova u Pakracu postoje četiri uređaja za točenje goriva – dva dizelska (Eurodiesel i Eurodiesel Class) i dva benzinska (Eurosuper 95 i Eurosuper 95 Class). U suštini se tamo ništa neće promijeniti, tek će na dizelske uređaje biti dodana kvadratna oznaka B7, a na benzinske okrugla E5 (5% etanola u gorivu).

Na privatnoj benzinskoj postaji KTC nove naljepnice već postoje, a osim već spomenutih E5 i B7 oznaka, u KTC-u nude i Eurosuper 100 (E0) te Euro diesel plavi koji je označen s B0.

Nove oznake koje se uvode na maloprodajnim mjestima neće zamijeniti niti jednu do sada postojeću oznaku pa se stoga ne očekuju bilo kakve poteškoće za kupce pri odabiru goriva.