banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Na benzinskim postajama širom Hrvatske ovih dana započinje novo (dodatno) označavanje goriva. Na svakom mjernom uređaju i pištolju za gorivo stajat će unificirane oznake o vrsti goriva i o udjelu biogoriva u njima. Benzinska goriva bit će označena krugom, dizelska kvadratom, a plinovita alternativna goriva rombom. Srećom ili ne, u Pakracu nemamo plinovitih goriva pa se kod nas sitna usklađivanja s ostatkom EU odnose samo na benzinska i diesel goriva.

Na INA benzinskoj postaji koja se nalazi u Aleji kestenova u Pakracu postoje četiri uređaja za točenje goriva – dva dizelska (Eurodiesel i Eurodiesel Class) i dva benzinska (Eurosuper 95 i Eurosuper 95 Class). U suštini se tamo ništa neće promijeniti, tek će na dizelske uređaje biti dodana kvadratna oznaka B7, a na benzinske okrugla E5 (5% etanola u gorivu).

Na privatnoj benzinskoj postaji KTC nove naljepnice već postoje, a osim već spomenutih E5 i B7 oznaka, u KTC-u nude i Eurosuper 100 (E0) te Euro diesel plavi koji je označen s B0.

Nove oznake koje se uvode na maloprodajnim mjestima neće zamijeniti niti jednu do sada postojeću oznaku pa se stoga ne očekuju bilo kakve poteškoće za kupce pri odabiru goriva.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.