Još devet dana (do 17. listopada) traje rok za prijave izlagača na 10. sajam „Slavonski banovac“ koji će biti održan 20. listopada. Do sada je prijavljeno 42 izlagača što Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Pakraca koja zaprima prijave, ocjenjuje vrlo dobrim jer se izlagači prijavljuju obično posljednja dva dana. Da će ponuda na sajmu biti dobra ukazuje podatak da među do sada prijavljenim ima, osim domaćih i dosadašnjih,  izlagača i iz Zagreba, Osijeka, Vukovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, a izlagat će najčešće rukotvorine i prehrambene proizvode. Lani je bilo 104 izložena štanda.

Da će sajam biti dobro posjećen Gabriela Sabo Seleši ilustrira podatkom o najavama organiziranih skupnih posjeta. Do sada su takav dolazak najavile skupina udruge žena iz Valpova  koja će na sajam doći organizirano autobusom,  kao udruga „Best“ iz Zagreba te jedan autobus iz Varaždina.  Prema njenim saznanjima od 83 registrirana turistička kreveta (Hotel, Pl. dom Omanovac, Hrvatski dom, apartmani Ariana) u vikendu održavanja sajma u svakom od njih ima svega nekoliko slobodnih mjesta.

Dobroj posjećenosti vjerojatno će doprinijeti i turistički vlak koji će za Pakrac sa zagrebačkog kolodvora toga dana poći u 10.45 sati uz povratak iz Pakraca s polaskom u 22,16 sati, a cijena povratne karte je promotivna od svega 10 kuna.