Pred nama je zbog Dana neovisnosti produženi vikend koji će unatoč tome obilovati događajima; na programu su dvije komemoracije, ploštinska manifestacija „Jesen u našem kraju“, te više sportskih događanja.

U subotu s početkom u 10 sati bit će održana komemoracija kod kapele u Gornjoj Obriježi za hrvatske branitelje koji su na tom mjestu poginuli istoga dana 1991. godine. Nakon komemoracije na istom mjestu bit će održana sveta misa. Prije toga s početkom u 9 sati  izaslanstva Grada i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položit će vijence kod spomen-ploča poginulih branitelja u Batinjanima, Velikom Banovcu  i Gornjoj Obriježi.

U nedjelju će se komemorativnim skupom kod spomen obilježja u svom nekadašnjem selu Španovčani prisjetiti ubijenih suseljana u partizanskom napadu 6. listopada 1942. godine kao i onih stradalih u kasnijem dobu Drugog svjetskog rata i poraćja.  Komemoracija počinje u 13 sati, a prije toga (11 sati) u pakračkoj župnoj crkvi bit će služena sveta misa. Ponovo je najavljen dolazak gostiju iz Hrvatskog žrtvoslovnog društva.

Poginulih branitelja ćemo se prisjećati i u ponedjeljak na Dan neovisnosti kada će izaslanstva Grada i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položit vijence kod spomenika poginulim braniteljima na RKT groblju u Pakracu (9 sati) te Trgu dr. Franje Tuđmana (9,15) i ispred biste dr. Ivana Šretera (9,30). Sveta misa će biti služena u pakračkoj župnoj crkvi s početkom u 18 sati.

Kulturno - zabavni program

Ovog vikenda najzabavnije bi trebalo biti u Ploštinama gdje će biti održana tradicionalna manifestacija „Jesen u mom kraju“  koja će započeti u 13 sati tradicionalnom biciklijadom, za 14 sati najavljena je izložba i šetnja kućnih ljubimaca, a zabavni i kulturni program, te posredstvom uličnih štandova i tržni dio će započeti u 15 sati. Mimohod sudionika je najavljen za 16 sati, nakon čega slijedi demonstracija i degustacija izrade konjske salame i drugih delicija.

U kinu „Hrvatski dom“ tijekom ovog vikenda s počecima u 18 i 20 sati na programu su tri filma: komedija „Kuća magičnog sata“, akcija „Venom“ i mjuzikl „Mamma mia“.

U sportskom programu po prvi put će se ove subote i nedjelje igrati u Pakracu službeni teniski mečevi i to u sklopu 1. Pakrac Open - teniskog amaterskog turnira na kojem će nastupiti 32 igrača iz Pakraca, Lipika, Novske, Požege i Siska. Oba dana mečevi počinju u 9 sati i igrat će se do kasnih večernjih sati.

Na gradskom stadionu u Pakracu ovaj vikend nema utakmica. Seniori Hajduka će u nedjelju u sklopu prvenstva gostovati u Županji, a mlađe kategorije gostuju u Vidovcima, Vukovaru i Slavonskom Brodu. Na gostovanje će i nogometaši Croatie iz Donje Obriježi koji igraju u nedjelju u Gradecu.

Rukometaši Lipe su u gostima, a kuglači radi međunarodnih natjecanja miruju.