Gradska uprava Pakraca 3. listopada objavila je natječaj za stipendiranje studenata koji imaju prebivalište na pakračkom području u najmanjem trajanju od dvije godine.

Natječajem se, kao i lani, potencijalni stipendisti razvrstavaju u četiri kategorije: odvojeno se natječu studenti medicine za tri stipendije u mjesečnom iznosu od 1.200 kuna, studenti po socijalnom kriteriju za 10 stipendija u mjesečnom iznosu po 800 kuna, studenti po kriteriju deficitarnosti struka za 10 stipendija u mjesečnom iznosu od 800 kuna pri čemu su ove godine deficitarne struke magistar/inženjer građevinarstva, magistar glazbe, instrumentalist: gitare, violine, klarineta, trube i klavira, magistar farmacije i inženjer prehrambene tehnologije te svi ostali redovni i redoviti studenti uz mjesečnu stipendiju od 400 kuna.

Natječaj se odnosi na  studente svih godina koji do sada ne dobivaju stipendije, dok već ranije ugovoreni stipendisti trebaju nadležnom uredu u gradskoj upravi dostaviti potvrdu o prelasku u višu godinu. Studenti koji primaju stipendiju po socijalnom kriteriju taj statut moraju dokazati aktualnom dokumentacijom.

Natječaj se može u potpunosti vidjeti na službenim stranicama grada www.pakrac.hr ili u njihovom uredu za društvene djelatnosti gdje se i predaju zamolbe s dokumentacijom.

Rok za podnošenje kandidatura je 30. listopad.