Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega nositelj je u svibnju započetog projekta „LIPA – lokalna inicijativa za poduzetničku aktivaciju“, a projektni partneri su: Grad Požega, Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., Pučko otvoreno učilište Obris, Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Veleučilište u Požegi. Projekt je u 85 postotnom iznosu sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, u iznosu od 1,22 milijuna kuna, o čemu je jučer u Požegi  održana početna konferencija projekta na kojoj su prisustvovali predstavnici projektnih partnera, a ispred PCP je to bio v.d. direktor Vladimir Gazić.

Projektom je predviđeno niz aktivnosti u cilju smanjivanja nezaposlenosti, a  glavna ciljna skupina su nezaposlene osobe za koje se nudi niz mogućnosti poput osposobljavanja za pčelara/ku (10), računalnog operatera/ku (10), programera/ku (10), zanimanje vozač/ica sa stjecanjem C kategorije (5), edukacije o financijskoj pismenosti,  rekla je na jučerašnjoj konferenciji  voditeljica projekta Martina Keller iz  Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Požega.

Predstavnici projektnih partnera čine mobilni tim koji će provesti kampanju promoviranja poduzetništva pod nazivom „Pokaži potencijal“. Kroz kampanju će biti održana motivacijska predavanja o poduzetništvu u šest većih mjesta u županiji. Zainteresiranim nezaposlenim osobama će se projektom zatim omogućiti stručna individualna savjetovanja kako bi testirali svoju poduzetničku ideju.

Projekt će se provoditi do studenog 2020. godine.

Fotografije: www.034portal.hr

.