U konferencijskoj dvorani LRA PCP Pakrac d.o.o. 17. rujna održana je Uvodna konferencija projekta „Korisnička podrška PCP-a." koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u  okviru Programa: Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt koji za cilj ima pridonijeti konkurentnom i ravnomjerno razvijenom malom gospodarstvu RH kroz osiguranje povoljnog poslovnog okruženja za njegov razvoj predstavio je voditelj projekta Vladimir Gazić iz LRA-PCP Pakrac d.o.o.

Projekt „Korisnička podrška PCP-a“ će trajati 18 mjeseci (01.02.2018.-01.08.2019.). Ukupna vrijednost projekta je 618.809,06 kn, od čega je 470.047,41 kn  sufinancirano od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Za vrijeme trajanja projekta, poduzetnicima će biti na raspolaganju različite besplatne usluge savjetovanja i informiranja kao što su primjerice: knjigovodstvene usluge za poduzetnike početnike, priprema projektnih prijedloga za natječaje, provedba projekata, izrada natječajne dokumentacije pri kandidiranju, pravna savjetovanja, izrada poslovnih planova, edukacije namijenjene ženama poduzetnicama te druge edukacije kao što su prijenos poslovanja obiteljskih poduzeća, energetska učinkovitost u poslovanju i slično.