banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Tijekom rujna i listopada provest će se modernizacija javne rasvjete u središtu Pakraca. Ona podrazumijeva zamjenu 40 dosadašnjih lampi modernim LED svjetiljkama i postavljanjem šest dodatnih stupova.

Dva nova rasvjetna mjesta nalazit će se u Tomislavovoj ulici nedaleko Zavoda za zapošljavanje gdje su prilikom zadnje rekonstrukcije već postavljene instalacije pa neće biti kopanja. Jedan stup će ponovo biti postavljen na cvjetnom otoku na Trgu 76 bataljuna gdje je bio već ranije, ali je u prometu slomljen. Preostala tri također će se nalaziti na Trgu 76. bataljuna, jedan ispred robne kuće, a druga dva prema Obali Petra Krešimira i za njih će trebati kopati radi postavljanja instalacija, rekao je Saša Lapaš, stručni suradnik za infrastrukturu u gradskoj upravi koji vodi ovaj projekt.

Sve svjetiljke koje će biti zamijenjene proizvod su pakračke tvrtke „Detas“. Riječ je o dva modela, ovisno o visini na koje se postavljaju i kataloški se zovu „Talos“ za visoke stupove, odnosno „Avalon“ za niske. Kako je riječ o suvremenoj LED tehnologiji, uz istu količinu svjetlosti, trošit će višestruko manje električne energije.

Ukupna vrijednost ove modernizacije je oko 115.000 kuna i financira ju gradski proračun.

Gradonačelnica Anamarija Blažević kaže da je ovo tek početak modernizacije rasvjete koja će biti nastavljena svake godine ovisno o financijskim mogućnostima. A da je riječ o velikom zahvatu govori i podatak da na području administrativne jedinice Grad Pakrac javna rasvjeta ima oko 1800 rasvjetnih mjesta.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić