Grad Pakrac početkom prošlog tjedna započeo je s krčenjem šikare i saniranjem građevinskog i proizvodnog otpada  nekadašnjeg industrijskog dvorišta „Papuka“, točnije južni dio parcele od glavnog ulaza koju je zadnju koristila tvrtka Staklo SLS, starijim Pakračanima poznata kao nekadašnje skladište stolica. To su prvi konkretni radovi nakon što je Grad početkom srpnja  na trećem natječaju u stečaju tvrtke „Ferdinand“ za 1,3 milijuna kuna kupio 103 tisuće četvornih metara spomenutog zemljišta.

Kako nam je rekla gradonačelnica Anamarija Blažević radovi krčenja će se odvijati po etapama, a ovi prvi trajat će koliko to budu dopuštale vremenske prilike. Plan je u dogledno vrijeme kompletno raskrčiti i očistiti zemljište kako bi se procijenilo i stanje objekata, a zatim slijedi izgradnja i dogradnja potrebne infrastrukture te saniranje i dogradnja ograde.

Podsjetimo, Grad Pakrac je na natječaju završenom u travnju kupio oko 19.200 četvornih metara koje se vode kao 13 katastarskih čestica koje nisu sve međusobno povezane, ali su se sve nastavljale na pakračku poduzetničku zonu za što je plaćeno 161.000 kuna. S ovih 103 tisuće četvornih metara te prije par godina otkupljenih najprije oko 18.000, pa u travnju novih 19.000 četvornih metara, Grad je stvorio industrijsku površinu veličine oko 150.000 četvornih metara.