U ponedjeljak će u pakračke  jaslice ili vrtić, objedinjene nazivom „Maslačak“, po prvi put krenuti 54 mališana čiji roditelji su ih upisali u svibnju i lipnju tako da su mjesta u vrtiću osigurana  za svu djecu čiji roditelji su iskazali interes. U dvije zgrade pakračkog vrtića dodatnih mjesta nema, ali bi se, ukaže li se potreba,  našlo po koje u područnim vrtićima u Prekopakri, Badljevini i Donjoj Obriježi,. Kako je ljetos u školski program prešlo 56 djece, lanjska brojka od oko 200 polaznika vrtića i jaslica ostaje nepromijenjena, rekla nam ravnateljica Višnja Klobučar i to je stanje koje približno traje godinama

Njima će se u veljači na tri mjeseca pridružiti i oko 30 polaznika male škole, tako da će u vrtiću i ove godine raditi 22 odgajateljice u 11 odgojnih skupina.

Bitnih organizacijskih novosti nema. I dalje će funkcionirati proljetos uveden produženi boravak, a u iščekivanju su rezultata natječaja kojim država namjerava sufinancirati smjenski rad. U anketi zainteresiranost za smjenski rad u Pakracu je iskazalo 22 roditelja.

Oko 750 tisuća kuna koje je pakrački vrtić dobio  na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja za poboljšanje materijalnih uvjeta rada u matičnoj zgradi (sanitarni čvorovi) te zgradi područnog vrtića u Prekopakri (stolarija) još su u administrativnoj proceduri i ti radovi će  se početi izvoditi kada sredstva postanu operativna.

Što se tiče gradskog programa Tri plus, u vrtiću se trenutno nalazi 10 takvih obitelji i njima će naknadu za treće dijete sufinancirati gradski proračun.