Sanacija deponije kućnog otpada „Crkvište“ na Krndiji je građevinski završeno. No kako je tijekom dvogodišnje sanacije došlo do izmjena u odnosu na postojeći projekt star desetljeće, prije tehničkog pregleda treba uskladiti sve papire u odnosu na stvarno stanje što će potrajati još nekoliko mjeseci. Stoga se u Komunalcu nadaju izdavanju uporabne dozvole do kraja godine kada bi s radom počelo i reciklažno dvorište za čega se oprema nalazi u  dvorištu Komunalcu još od 2015. godine.

Tijekom dvogodišnjih radova tvrtke „Radnik“ Križevci i „Koming“ Koprivnica su ekološki propisno zbrinuli smeće koje je na Crkvištu navažano desetljećima i koje sada prekriva trava, otvorili su novu kazetu za zbrinjavanja novog otpada, izgradili objekte za reciklažno dvorište, kao i svu potrebnu infrastrukturu poput asfaltnih prometnica, električne energije, vode, kanalizacije, riješili odvodnju oborinskih voda.

Investicija je vrijedna 12,5 milijuna kuna bez PDV-a, a financirali su je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 90 posto, a gradovi Pakrac i Lipik svaki s 5 posto.