banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Pod geslom "A ja sam posred vas kao onaj koji poslužuje" danas je u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije svoju mladu misu proslavio pater Bojan Bijelić na kojoj je prisustvovalo mnoštvo vjernika, prijatelja i rodbine.

Svečanom euharistijskom slavlju prethodio je roditeljski blagoslov mladomisnika u dvorištu župnog dvora gdje su vjernici svjedočili dirljivom trenutku kada su Bojanovi roditelji, Nenad i Gordana, Bojanu s puno ljubavi i uz Božji blagoslov poželjeli sve najbolje na svećeničkom putu. Zatim se procesija koju su krasila djeca u narodnim nošnjama, ministranti, najbliža obitelj i prijatelji te vjernici uputila prema župnoj crkvi.

Uz pjevanje pakračkog župnog zbora pater Bojan je predvodio ovo posebno svečano euharistijsko slavlje u koncelebraciji 12 svećenika, a pjesmom su ga pozdravili i najmanji župljani.

Dirljivim riječima obratio se mladomisniku domaćin, župnik Matija Juraković, koji je naglasio da se Bojanovom svećeništvu raduje Crkva, ova župa i ovaj grad, poželio mu da u veliku i izazovnu avanturu Kristova svećenika ide radosno, predano i beskompromisno te zahvalio roditeljima koji su svog sina darovali da služi drugima.

Prigodne riječi homilije i ohrabrenja uputio je pater Miroslav Čadek, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, reda iz kojeg je i pater Bojan, istaknuvši kako biti svećenikom znači služiti drugima, da život ima smisla samo ako je u službi drugih, da služenje uvijek za sobom nosi žrtvu. "Svaki je kršćanin dužan služiti drugima, a još više svećenik za kojeg se s pravom kaže da je drugi Krist. A Krist je prolazio ovom zemljom čineći dobro. Ne znaš što te na tvom svećeničkom putu čeka, ali si spreman na sve. Imat ćeš srca i vremena za sve koju ti budu dolazili, za one najmanje, za mlade koji se nalaze na raskrižju putova, za bračne parove koji će ti često dolaziti s obiteljskim problemima, za starce i starice kojima ćeš pokušati olakšati njihov starački život, njihovu bolest i samoću. Dolazit će ti i oni ravnodušni i lijeni, i za njih imaj vremena i srca. Dolazit će ti i oni koji ne vjeruju, niti njih nemoj odbaciti. Za sve njih Bog te je izabrao da budeš učitelj, vodič, snaga i putokaz u životu. Nemoj se prestrašiti pred tolikim izazovima i zadacima. S tobom je Onaj koji te je pozvao i dat će ti snagu da možeš izvršiti sve što ti je povjerio", poručio je pater Čadek.

Na kraju se mladomisnik kratko zahvalio; ponajprije Bogu, onda roditeljima, obitelji, susjedima, propovjedniku,  braći isusovcima koji su doprinijeli da dođe do oltara te pakračkoj župi i župniku Jurakoviću podijelivši nakon euharistijskog slavlja svoj mladomisnički blagoslov.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić