banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Članovi Gradskog odbora HDZ-a Pakrac danas su polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod njegove biste pokraj pakračke župne crkve obilježili 27. godišnjicu otmice dr. Ivana Šretera, predsjednika pakračkog HDZ-a, lipičkog liječnika i mirotvorca kojeg su 18. kolovoza 1991. godine pobunjeni Srbi oteli na barikadama u Kukunjevcu.

„Današnjeg datuma uvijek se prisjećamo s tugom, ali i ponosom što smo imali takvog čovjeka u Pakracu i danas se klanjamo njegovoj žrtvi za svoj grad i domovinu. Danas se prisjećamo i obljetnice napada na Pakrac, osnutka pakračkog HDZ-a, ali i poginulih hrvatskih branitelja bez kojih ne bi bilo niti hrvatske države“, rekao je Davor Huška, predsjednik GO HDZ-a Pakrac, na današnjem okupljanju.

Unatoč mnogim nastojanjima Šreterove obitelji i brojnih prijatelja, njegovi posmrtni ostaci nikada nisu nađeni, a pretpostavlja se da je mučen i ubijen u zloglasnom logoru Bučje.

Tom prilikom neki od osnivača pakračkog HDZ-a danas su položili vijence i zapalili svijeće i u Kukunjevcu, na mjestu otmice dr. Šretera.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić