Gradska športska dvorana Pakrac ušla je u program energetske obnove, obavijestili su  gradsku upravu iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku obnovu.

Projekt kojim je obuhvaćeno rekonstrukcija krova, novo pročelje te rekonstrukcija strojarskog i elektro-tehničkog postrojenja s ugradnjom solara je  financijski „težak“ oko 6,5 milijuna kuna od čega Fond osigurava 3,93 milijuna, a preostalih oko 2,5 milijuna bi trebao financirati Grad. Gradonačelnica Anamarija Blažević se nada da će 80 posto od tog iznosa osigurati u Ministarstvu regionalnog razvitka tako da bi gradski proračun morao za energetsku obnovu ove dvorane izdvojiti oko 500 tisuća.

Kako još nije potpisan ugovor dinamika daljnjih aktivnosti je nepoznata, ali se gradonačelnica nada radovima iduće godine.

Pakračka sportska dvorana je nakon šestogodišnje izgradnje stavljena u upotrebu u jesen 2003. godine, ali su ulaganja u nju dogradnjom kotlovnice i spremišta, uređenjem predvorja i okoliša te rekonstrukcijom krovišta nastavljena i narednih godina. Njome je u početku upravljao Poduzetnički centar Pakrac, potom upokojena gradska tvrtka „Ban“ pa opet PCP, a od lani Sportska zajednica Grada Pakraca.