banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Velika platna na kojima su otiskane razglednice i fotografije starog Pakraca od danas krase površinu pokraj očišćene parcele na sjeverozapadnom uglu kod Velikog mosta u Pakracu, na mjestu ostataka ruševne kuće poznate kao Janković ili starijim Pakračanima kao nekadašnja trgovina cipela „Šimecki“ uklonjene sredinom svibnja.

Zaposlenici gradskog komunalnog pogona na panel ogradu koju su montirali još prije nekoliko dana postavili su osam velikih i dva manja takozvana mesh rupičasta platna, teško poderiva i izuzetno otporna na sve vremenske uvjete, na kojima su prikazane poznate pakračke građevine i ulice, nekadašnjeg grada kakvog mnogi Pakračani niti ne znaju.

Ovaj novi vizualni identitet na Trgu dr. Ivana Šretera oduševljeno su pozdravili sugrađani koje smo danas susreli prilikom fotografiranja nerijetko se barem nakratko zaustavljajući na raskrižju.

Kako nam je rekla gradonačelnica Anamarija Blažević, ova inicijativa, osim što vizualno ukrašava taj dio trga, je na neki način i promocija našeg grada i prisjećanje na prošla vremena kakav je bio. Dodala je kako će s takvom praksom nastaviti i ubuduće tamo gdje bude bilo moguće postaviti sličnu konstrukciju.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić