Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jučer je, treću godinu zaredom, posjetio Dječje odmaralište "Cvrčak" Crvenog križa Pakrac na otoku Viru.

Razlog posjete su djeca koja borave na Viru u sklopu Ljetne škole "Sava Mrkalj" koju već sedmu godinu zaredom u pakračkom odmaralištu organizira Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" iz Zagreba, a koju svake godine pohađa oko 150 djece, kako iz Zagreba, tako i iz svih krajeva Hrvatske, među njima i 15-tak djece iz Pakraca.

Zagrebačkog gradonačelnika i njegove suradnike pozdravila je i Danijela Kiš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac.

GDCK Pakrac ove godine u Dječjem odmaralištu "Cvrčak" napravilo je određena ulaganja koja su sa zadovoljstvom dočekali svi korisnici Odmarališta, pa je tako između ostalog ograđen prostor oko igrališta i dvorišta odmarališta, zanovljen je dio namještaja, ugrađeni ventilatori u blagovaonicu, osvježeni zidovi u spavaonicama, kao i  niz detalja koji boravak korisnicima čine ugodnijim, izvijestio nas je Danijel Pavlović, voditelj Odmarališta.