banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Finale nogometnog Svjetskog prvenstva u Rusiji koje će 15. srpnja s početkom u 17 sati igrati senzacija ovogodišnjeg Mundijala Hrvatska i jedna od najboljih svjetskih reprezentacija Francuska, Pakračani će u velikom broju organizirano pratiti u navijačkom prostoru ugostiteljskih lokala. Kako su Vatreni redom rušili svoje protivnike euforija je razumljivo rasla, lokali su bivali sve posjećeniji pa su pakrački ugostitelji zauzvrat za finalni dan poprilično odriješili kesu i svoje vjerne goste odlučili u nedjelju počastiti kvalitetnom gastronomskom ponudom.


U kontaktu s vlasnicima doznali smo da pobjedu u nedjeljnoj ponudi za dlaku odnosi Caffe bar Palma gdje će se na ražnju okretati vol od 450 kilograma. Pristavit će ga već u subotu uvečer pa se prvo kušanje očekuje u nedjelju oko podne. Vlasnica Đurđa Andričević naglašava da će se vol navijačima dijeliti besplatno. Zahvaljuje i sponzorima – vjernim gostima Palme bez čije pomoći vola ne bi niti bilo, a u nedjelju očekuje pojačan posjet koji će brojčano nadmašiti osamdesetak navijača, koliko ih se dosad okupljalo u ovom lokalu na organiziranom praćenju utakmica naše reprezentacije.
Finale će dostojno biti obilježeno i u Gardenu gdje će Mirko Mirosavljević već tradicionalno svoje goste dobro nahraniti. „Buljo“ za nedjelju priprema dva janjeta po 30 kila i nešto teža 2 praseta. Sve to pratit će živa glazba u režiji Miroslava Badrova i ekipe. Tri televizora raspoređena po dvorištu kafića bit će dovoljna za više od stotinu gostiju koliko ih Mirko očekuju u nedjelju.


Gosti neće ostati gladni niti u Conversanu gdje gazda Jozić obećava janje i prase. Sve bi to uz standardne cijene pića trebalo biti dovoljno za pedesetak navijača koliko terasa ispred kafića svojim kapacitetom dopušta. Onih stotinjak koliko reprezentaciju prati u susjednom JetSetu dobit će besplatan roštilj, a nešto niže stacionirani Elixir će za svojih osamdesetak navijača u ponudi imati i suhomesnate plate te grickalice. Gordan Špelić, vlasnik caffe bara Code na pakračkoj tržnici, okrenut će pečenicu „bit će oko 35 kila, dovoljno za četrdesetak gostiju u prosjeku koliko ih ovdje gleda utakmicu“, kaže Gogi.
Maniva, Pub/Baja i Hotel Pakrac svoje ponude neće previše gastronomski pojačavati u odnosu na dosadašnje i pouzdaju se u odličnu atmosferu i vjernost stalnih posjetitelja koji uvijek pristojno popune navijački kutak. Cubismo će finale začiniti  s dva odojka pristojne kilaže kojima će počastiti svoje goste.
Kratkim presjekom ponude lako je izračunati da će mesa biti u izobilju. Grubom računicom došli smo do brojke od 700 kilograma što bi trebalo nahraniti isto toliko navijača.
Osim što fantastično igramo nogomet, niti za tanjurom nismo loši, zar ne?

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić