Održavanje makadamskih nerazvrstanih cesta najveći je problem seoskog stanovništva na istočnom dijelu Grada Pakraca istaknuli su članovi mjesnih odbora Glavice, Cikota, Ožegovaca, Branežaca, Gornje Šumetlice, Krički, Dragovića, Grahovljana, Dereze i Brusnika na odvojenim sastancima s gradonačelnicom Anamarijom Blažević, njenim zamjenikom iz redova srpske nacionalne manjine Nikolom Ivanovićem te predstavnicima stručnih službi gradske uprave što su prošlog tjedna odražavani u njihovim naseljima.

Veliki dio problema s makadamskim cestama izazivaju prijevoznici trupaca jer se njima kreće preteškim kamionima i strojevima, ističe tamošnje stanovništvo.

Razgovarajući s gradskim čelnicima, predstavnici ovih naselja su pohvalili lanjske aktivnosti na sanaciji makadamskih putova izazvanih elementarnom nepogodom iz 2014. godine. Odgovarajući na ove pritužbe, gradonačelnica je istaknula da je u nadležnosti Grada oko 800 kilometara makadamskih putova i cesta što je veliki i financijski i radni teret jer se njima ponajviše bavi gradski komunalni pogon koji sve ne stigne, ali će već tijekom ljeta biti sanirani najviše oštećeni dijelovi i najfrekventnije prometnice, kao i uređeni dijelovi putnih jaraka što je preduvjet njihovog održavanja.

Od ostalih problema, gradskim čelnicima je istaknuta želja i potreba da se ruševine bivših seoskih domova uklone, a predratni objekti laktofriza, pretvore u prostore za sastanke što je u nekim naseljima već  praksa.

Problem su im i štete na usjevima koje pričinjava divljač radi čega su kontaktirana nadležna lovačka tijela, kao i nedovoljna mjestimična loša pokrivenost mobilnom telefonijom.

Kako su nas izvijestili gradski čelnici, sastancima su izrazili zadovoljstvo obje strane: mjesni odbori činjenicom da ih je obišla i saslušala gradonačelnica, a gradski čelnici odazivom i ozbiljnim pristupom članova mjesnih odbora. Pritom je istaknuto da niti ranije nije bio problem komunikacija na relaciji stanovnika i gradske uprave čime će sada biti još i bolja.