DVD Veliki Banovac u kategoriji pomlatka i DVD Marino selo u kategoriji mladeži pobjednici su 10. vatrogasnog kupa Banovac 2018. održanog 7. srpnja u Velikom Banovcu. Tradicionalno natjecanje malih vatrogasaca ove je godine okupilo 150 natjecatelja pridošlih iz gravitirajućih vatrogasnih društava. Raspoređeni u dvije starosne kategorije – pomlatka i mladeži - svoju su brzinu, snalažljivost, a nadasve vatrogasnu vještinu budući vatrogasci demonstrirali kroz natjecanje na posebno prilagođenim poligonima.


Natjecanje je otvorila gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević koja je tom prilikom pohvalila organizatora DVD V. Banovac te izrazila zadovoljstvo masovnošću. Napomenula je pritom važnost ovakvih natjecanja koja pridonose stasanju mladih vatrogasaca neophodnih za kvalitetno funkcioniranje vatrogastva na našem području.

FOTOGALERIJA

Riječima pozdrava svečano postrojenim natjecateljima također su se obratili predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, predsjednik savjeta Vatrogasne mladeži Požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener, Zlatko Zerdin, tajnik i Tomislav Stokić, predsjednik VZ Pakrac-Lipik, dok je u ime domaćina to učinio Damir Colosetti, predsjednik savjeta vatrogasne mladeži Pakrac-Lipik.


Na kraju dana u kategoriji pomlatka (6-12 godina) u kojoj su sudjelovale vatrogasne mladeži iz Antunovca, Velikog Banovca, Donje Obriježi, Gaja, Pakraca i Brestovca (2 ekipe) slavili su domaćini, dok su u kategoriji mladeži (12-16 godina) među ekipima iz Filipovca, Marinog Sela, Antunovca, Velikog Banovca, Gaja, Pakraca, Zakorenja i Donje Obriježe najbolji bili predstavnici Marinog Sela.

REZULTATI NATJECANJA

POMLADAK:
1. V. Banovac
2. Antunovac
3. Brestovac (1)
4. Gaj
5. D. Obrijež
6. Pakrac
7. Brestovac (2)

MLADEŽ:
1. Marino Selo
2. Gaj
3. Antunovac
4. Zakorenje i V. Banovac
5. Filipovac
6.D. Obrijež (m)
7. Pakrac
8. D. Obrijež (ž)