Tradicionalna pakračko-lipička biciklijada koju svake godine organiziraju turističke zajednice Pakraca i Lipik te Grad Pakrac okupila je danas 90 sudionika, što rekreativaca i poluprofesionalnih biciklista do najmlađih sugrađana s roditeljima. Ovogodišnja biciklijada imala je i navijački karakter, pa je prvih 40 prijavljenih sudionika dobilo navijačke zastavice povodom večerašnje utakmice naše reprezentacije, a nije niti nedostajalo drugih navijačkih rekvizita.

Biciklistička kolona krenula je malo izmijenjenom trasom zbog sinoćnjeg nevremena, od dvorišta kurije Janković gdje je bicikliste pozdravio pakrački dogradonačelnik Marijan Širac poželjevši sretan put i ugodnu vožnju. Sudionici su biciklijadu nastavili ulicama Pakraca, Šeovicom, Japagom stigli do Lipika, točnije do OPG-a Božić. Nakon kratkog odmora biciklijada je nastavljena prema Ramincu, do Klise te do Matkovca i jezera Pakurnovac gdje je bio i cilj ovogodišnje vožnje.

Uz okrjepu i osvježenje održana je i tradicionalna tombola gdje su nagrađeni najmlađi i najstariji sudionici ovogodišnje biciklijade, tako je najstariji sudionik bio Žarko Stevanović (1957.), dok su najmlađi i najhrabriji bili Karlo Ljevar (2017.) i Viktorija Josipović (2015.)

Druženje se nastavilo uz odlično raspoloženje, svi zainteresirani tom prilikom mogli su i besplatno registrirati svoj bicikl u suradnji s Policijskom postajom Pakrac, a ove godine po prvi puta postavljena je i izložba cross motora koju su organizirali članovi Moto kluba Pakrac – Lipik.

VIDI FOTOGALERIJU