Tradicionalna biciklijada koju organiziraju Turističke zajednice gradova Pakraca i Lipika te Grad Pakrac bit će održana 1. srpnja (nedjelja) s početkom u 17 sati u dvorištu kurije Janković, a prijave će se zaprimati od 16 sati.

Trasa biciklijade započet će od Trga bana Josipa Jelačića, ulicom Andrije Hebranga, hrvatske policije iz Domovinskog rata, zatim Bolničkom te Vukovarskom gdje će se nastaviti poljskim putom uz nasip Pakre.

Lipičani će se biciklijadi moći priključiti oko 17,30 sati na imanju OPG Božić  te nastaviti vožnju Baranjskom, Stjepana Radića, Udinskom ulicom, ruta će ići kroz lipički park, Ulicom hrvatske mladeži, Ulicom Matije Gupca, do dječjeg igrališta i jezera na Ramincu, nastavit će do Klise, zatim prema Matkovcu, točnije jezeru Pakurnovac, gdje će biti cilj ovogodišnje biciklijade.

Na cilju biciklijade oko 19 sati sudionike čeka osvježenje i zabavan sadržaj uz tombolu i nagrade za najmlađeg i najstarijeg biciklistu, a u suradnji s Policijskom postajom Pakrac zainteresirani će moći i besplatno registrirati bicikle.