U organizaciji Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj i Češke besede Prekopakra, u Češkom domu u Prekopakri povodom Dana češke kulture jučer poslijepodne održana je manifestacija Knedlički. Kulturno umjetničkom programu koji je počeo u 20 sati prethodio je Staročeški sajam na kojem su okupljenim građanima i članovima kulturno umjetničkih društava predstavljene izložba rukotvorina i kulinarskih specijaliteta.

Kulturno umjetnički dio programa svojom prisutnošću uveličali su potpredsjednica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj Marija Valek, zamjenici gradonačelnice Pakraca Marijan Širac i Nikola Ivanović, predstavnici Udruge Hrvatska žena Prekopakra, nogometnog kluba Slavonija Prekopakra te novinsko izdavačke ustanove Jednota iz Daruvara kojima je riječi dobrodošlice uputio Igor Matek, tajnik prekopakranske Besede. Organizatori manifestacije posebno su pozdravili predstavnike Češke besede iz Banja Luke, koje su jučer po prvi put ugostili u Prekopakri, kao i sudionike kulturno umjetničkog programa Češku besedu Bjeliševac, Češku besedu Gornji Daruvar i Češku Besedu Golubinjak.

Budući da ova manifestacija ne bi mogla biti ostvarena bez vrijednih ruku prijateljskih udruga, zahvalili su se na pomoći i sudjelovanju članovima Češke besede iz Garešnice, Dežanovca, Nove Gradiške i Gornjeg Daruvara,  Udruzi Mađara Pakrac, Udruzi Hrvatska žena Prekopakra, Udruzi Hrvatski pleter Pakrac, Udruzi žena Lipik, OPG-u Krivačić iz Prekopakre, te članovima Češke besede Prekopakra koji su pomogli radeći na Staročeškom sajmu.

Nakon glazbeno plesnog programa kojim su ove godine mahom stariji članovi Čeških beseda njegovali svoje kulturno naslijeđe zajedno su otpjevali svoju neslužbenu himnu, a svim sudionicima manifestacije Knedlički dodijeljene su zahvalnice i prigodni pokloni za sudjelovanje. Druženje je nastavljeno uz hranu i piće svojstveno gostoprimstvu češke nacionalne manjine Prekopakre i Pakraca.