NK Trnski iz Nove Rače pobjednik je 11. Memorijalnog turnira Vlado Laučan koji je u sklopu obilježavanja 27. obljetnice pogibije prvog hrvatskog policajca u Domovinskom ratu na našem području, odigran u subotu na Gradskom stadionu u Pakracu. U finalnoj utakmici dječaci iz Nove Rače su, pred pedesetak gledatelja, pobijedili Dinamo iz Vidovaca s 3:1, dok je treće mjesto osvojio No Limit iz Virovitice uvjerljivo slaveći s 4:0 protiv Mladost iz Pavlovaca.


Pakrački turnir, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakrac- Lipik, Grada Pakraca i NK Hajduk Pakrac, okupio je 11 momčadi s više od stotinu mališana. Njima se prigodnim riječima prilikom svečanog otvorenja obratio Miroslav Ivančić, predsjednik UHPB Pakrac – Lipik i predsjednik Gradskog vijeća Pakraca, kao i Marijan Širac, pakrački dogradonačelnik. Tom prilikom, Ivančić je mališane podsjetio na lik i djelo stradalog hrvatskog policajca Vlade Laučana, dok je Širac zahvalio sportašima na dolasku i poželio korektno sportsko nadmetanje.

(FOTOGALERIJA)

Mladost će čuvati uspomenu na Vladu, ali i podsjećati…
Obilježavanje 27. godišnjice nastavljeno je popodnevnom komemoracijom na Toranjskom putu, mjestu okrutnog neprijateljskog čina gdje su se uz obitelj Laučan okupila gradska izaslanstva Pakraca i Lipika, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici PU požeško-slavonske koji su prigodno položili vijenac i zapalili svijeću ispred spomen obilježja.
„27 godina prošlo je od tragičnog događaja na koji nitko nije ostao ravnodušan. Ne smijemo i nećemo to nikada zaboraviti. Danas je u Pakracu više od stotinu djece igralo nogomet na turniru u spomen na Vladu i upravo će ta mladost iz godine u godinu čuvati uspomenu, ali i podsjećati na svirep neprijateljski čin iz Domovinskog rata počinjen ovdje na Toranjskom putu“, rekao je Miroslav Ivančić.