„Kako smanjiti rizik od moždanog udara“ naziv je javnozdravstvene akcije koja će, u organizaciji Grada Pakraca, Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana te Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Pakrac, biti održana u srijedu 6. lipnja s početkom u 19 sati u pakračkoj Gradskoj vijećnici i dvorištu kurije Janković.
Cilj ove akcije je upozoriti javnost o važnosti preventivnih aktivnosti kako bi se smanjio rizik od moždanog udara i promocija zdravih životnih navika. U okviru akcije posjetiteljima će se omogućiti procjena rizika za dobivanje moždanog udara i predavanje na temu prevencije.
Program se sastoji od dva dijela. Najprije će predavanje na temu „Što je moždani udar“ održati prim. Viktor Vidović, dr.med., spec. neurologije poslije kojeg će o prevenciji i smanjenju rizika od samog udara nešto više reći mr.sc. Jasmina Kovačević, dr.med., spec. javnog zdravstva. Stručni skup završit će bacc.med.techn. Dubravka Tomljanović koja će govoriti o zdravstvenoj njezi u kući bolesnika s preboljelim moždanim udarom.
Večer preventive bit će nastavljena mjerenjem krvnog tlaka i šećera u krvi, izračunom rizika za moždani udar, podjelom promotivnog materijala te posluživanjem besplatnog voća.

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: www.krenizdravo.rtl.hr