Božidar Savi, inicijator i nositelj organizacije i gradonačelnica Anamarija Blažević nešto iza podneva izgovarajući zajedno rečenicu „Multipak je otvoren“ su i službeno otvorili sedmu godinu za redom najveću regionalnu izložbu Hi-Fi opreme koja je nizom popratnih kulturoloških aktivnosti postala međunarodna pakračka prepoznatljivost. Njen središnji dio, izložba Hi-Fi opreme danas i sutra na kojoj će u prostorima gradske vijećnice, muzeja, hotela „Pakrac“ i tvrtke RobertoShop opremu izložiti 46 tvrtki iz Hrvatske, Engleske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Makedonije, za posjetitelje je besplatan.


Ovogodišnji Multipak, brojem izlagača i popratnim sadržajima najveći do sada, održava se pod geslom „Slušajte bez predrasuda“, istaknula je Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice, jedna od organizatora. Ona je istaknula da su ponosni na sadržaje ove manifestacije, kako prethodnih godina, tako i ove.


Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja, također dio organizacijskog tima je istaknula da grad diše s Multipakom. Ona je rečenicom „hvala što ste nam ozvučili Pakrac“ zahvalila svim izlagačima i sudionicima u programu. I Božidar Savi je zahvalio izlagačima i sponzorima, istaknuo da Multipak svake godine raste i podiže ljestvicu očekivanja. Do kada će to biti moguće, ne zna, ali se nada da će se taj smjer zadržati.
Gradonačelnica Anamarija Blažević je zahvalila ovom uspješnom organizacijskom timu naročito naglasivši uspješnost javno-privatnog partnerstva postignutog na relaciji privatne tvrtke RobertoShop s Gradom Pakracem i gradskim ustanovama. Izuzetno joj je drago što su Pakračani prihvatili ovu priredbu, posebno njene prateće sadržaje na kojima se cijeli tjedan u različitim prostorima okuplja značajan broj Pakračana.
I ona je poželjela organizatorima da zadrže trend rasta kako bi jubilarni 10. Multipak za tri godine bio još veći.


Već smo isticali svježinu ideja ljudi koji nose organizaciju Multipaka. U tom pogledu nas nisu razočarali niti na svečanosti otvorenja u Kuriji Janković jer su se sve osobe koje su sudjelovale u ovoj skromnoj ceremoniji pojavile, s obzirom na predstojeće svjetsko nogometno prvenstvo, prigodno odjeveni u službeni rezervni dres (plavo-crne kocke) hrvatske reprezentacije.
Osim izložbe (slušaonica) Hi-Fi opreme na programu Multipaka još danas i sutra su i brojni popratni kulturološki sadržaji.