banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Drugi dan „Multipaka“ protekao je u znaku nove tehnologije 3D ispisa i dokumentarnog filma, a obilježio ga je odličan odaziv publike. Pred početak prikazivanja finskog dokumentarnog filma „Moje stvari“ zaposlenici knjižnice su desetak minuta stalno morali u prostor čitaonice unositi nove stolice kako bi mogli posjesti sve zainteresirane, ali su svejedno neki film odgledali stojeći, a neki sjedeći u hodniku.


Zamoljene da komentiraju tako dobar posjet, organizatorice kulturnog dijela Multipaka Jelena Hihlik i Monika Lucić Fider su rekle da na naplatu dolazi dobar rad prijašnjih godina pa će se dogodine razmisliti o seljenju tog dijela manifestacije u veće prostore.
Druga neobičnost je da, kako je to red, publika plati bar simboličnu cijenu ulaznice, organizatori su častili publiku, osim besplatnim ulazom i limenkama piva i bočicama mineralne vode, proizvodima koje je poklonio jedan od sponzora.
Jednoipolsatni dokumentarac finskog redatelja Petri Luukkainena kritički se odnosi prema navikama potrošačkog društva koji ljudima stvara ovisnost o različitim predmetima.
Prije projekcije filma održana je i druga ovogodišnja radionica, a tema je bila „“3D printeri-tvornice na vašem stolu“ koju je vodio naš sugrađanin Goran Arbanas.


I radionica je pokazatelj da je Multipak u Pakracu jedna manifestacija, inovativnija i idejama svježija od uobičajenih naših sličnih događanja. Naime, uvodnog predavanja nije bilo nego je Arbanas, nakon što je samo pozdravio publiku koja ga je iznenadila svojom brojnošću, pustio na velikom ekranu grafički odlično pripremljene slajdove koji su riječju i slikom pojašnjavali što je to 3D printanje, a on sam se posvetio, uglavnom mlađoj publici kroz demonstraciji rada printera i do sada izrađenih proizvoda, pri čemu pitanja uglavnom srednjoškolaca nije nedostajalo, ali su pokazali i zavidno znanje o toj novoj tehnologiji.
Multipak se nastavlja danas bubnjarskom radionicom, te projekcijom novog dokumentarnog filma , a slobodan dan neće biti niti Tijelovo kada je ponovo na programu projekcija filma, ali i prvi glazbeni koncert.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić