Muzej Grada Pakraca ugostio je danas u dvorištu Kurije Janković prvu radionicu u okviru 7. Multipak Expo-a. Tema radionice je street art tj. ulična umjetnost, stvaralaštvo u kojem je atelje otvoreni prostor i javna lokacija. Priliku doživjeti kako izgleda likovno stvaralaštvo na zraku u svojevrsnom uličnom ateljeu, imalo je dvanaestero osnovnoškolaca pod vodstvom Hrvoja Šebića, dugogodišnjeg volontera Muzeja i Knjižnice te ljubitelja stripova i umjetnosti.

Mladi osnovnoškolci su u parovima na šest stripovskih predložaka iskušali svoju vještinu bojanja akrilnim bojama, a u pomoć su im priskočile i ravnateljice Muzeja i Knjižnice, Jelena Hihlik i Monika Lucić Fider. Kako je proteklo poslijepodne u likovnom stvaralaštvu možete vidjeti na fotografijama, a sve radove nastale na ovoj radionici moći ćete vidjeti u uličnom ateljeu za vrijeme trajanja Multipaka.

 

U okviru Multipak ponedjeljka, večeras, s početkom u 20 sati, u Knjižnici Pakrac moći ćete doći na projekciju dokumentarnog filma „Whitney: Can I be me“ o životu poznate pjevačice Whitney Houston.