U kongresnoj sali Quella Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik danas se održava 8. Balneološki skup „Dr. Ivan Šreter“ čiji su organizatori uz Bolnicu i Medicinski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Hrvatski liječnički zbor.
Skup je otvorio ravnatelj Bolnice Darko Kelemen podsjećajući se na 2011. godinu i prvi balneološki skup koji je održan sa samo četiri predavača, ali je bio izraz želje da se stručnim skupom oda počast dr. Ivanu Šreteru, predratnom ravnatelju Bolnice, otetom u četničkoj zasjedi Kukunjevcu u kolovozu 1991. godine nakon čega je njegova sudbina i danas nepoznata. Pored toga željelo se je pokazati da Bolnica ima što reći i u pogledu struke, naglasio je Kelemen.


On je naročito apostrofirao prim. Ota Kramla, inicijatora održavanja skupa i njegovog glavnog organizatora u ovih sedam godina, poželjevši da i nakon skorog umirovljenja ostane aktivan bar u tom dijelu rada Bolnice.
U ime Grada Lipika dobrodošlicu i ugodan boravak uz uspješan rad je poželio gradonačelnik Vinko Kasana, u ime Županije dožupan Vedran Neferović, a u ime pokrovitelja Ministarstva zdravstva pomoćnik ministra dr. Mato Car.
Memorijalno predavanje u čast dr. Ivana Šretera nakon svečanosti otvorenja koje su prigodnim glazbenim programom uveličali Gradski pjevački zbor Lipika uz pratnju flautistice Staše Kukić održao je prim. Goran Ivanišević, a prim. Oto Kraml je predstavio bibliografiju radova objavljenih u zbornicima Balneološkog skupa u razdoblju od 2011. do 2017. godine.


U nastavku skupa bit će održano 13 stručnih pojedinačnih ili skupnih predavanja, a među predavačima je i više stručnjaka iz lipičke bolnice: Oto Kraml, Senka Rendulić Slivar, Viktor Vidović, Merisanda Časar Rovazdi, Ivan Žilić, Danijela Babojelić, Ljerka Pavković, Dunjica Karniš, Jelena Buha, Saša Majić, Jelena Romanić Han, Mirjana Cahun, Marija Ljevaković te Pakračanin dr. sc. Ivan De Zan.