U nazočnosti Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Tomislava Tolušića, ministra poljoprivrede, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević potpisala je danas u Zagrebu ugovor na 7.448.000 kuna za sufinanciranje projekta „Urbanističko – arhitektonsko rješenje središnjeg gradskog trga – glavni trg i pješačka ulica“. Podsjetimo,  projekt je kandidiran u programu Ruralnog razvoja (operacija 7.4.1.), a odnosi se na prvu fazu obnove središta grada.

Nakon potpisa ugovora gradonačelnica Blažević je najavila skoro raspisivanje javnog natječaja za izvođača radova i ako sve bude teklo po planu radovi bi mogli započeti krajem ljeta ili početkom jeseni.

Sredstva su namijenjena temeljitoj obnovi i rekonstrukcija Ulice hrvatskih velikana i dijela Trga bana Josipa Jelačića, do županijske ceste koja spaja Strossmayerovu ulicu s Ulicom kneza Branimira (8.120 četvornih metara). Na tom prostoru će se obnoviti sva podzemna komunalna infrastruktura, izgraditi novi park s preseljenjem spomenika žrtvama fašizma na južni dio parka, obnoviti prometnica ispred općinske zgrade i popločiti prometne površine u Ulici hrvatskih velikana i središnji dio trga koje će postati dijelom pješačka zona te izgraditi popratna urbana i parkovna oprema.