U Pakracu je danas boravilo izaslanstvo Agencija za investicije i konkurentnost iz Zagreba koju je predvodio njihov ravnatelj Zdenko Lucić. Domaćini, gradonačelnica Anamarija Blažević, pomoćnik ministrice regionalnog razvitka Davor Huška koji je ujedno i član Upravnog odbora navedene Agencije te Ivana Orban, direktorica LRA PCP pokazali su im obadvije pakračke poduzetničke zone s dva inkubatora, obišli su tvrtku D.E.M., a posjet su završili u prostorijama tvrtke „Detas“ na pakračkom jugu. Tamo su ih predstavnici tvrtke, prokurista Sebastijan Bartoš i Matija Bartoš upoznali s tehnologijom izrade i tržištima njihove pakračke tvornice svjetiljki za uličnu LED rasvjetu.


U izjavi za medije gradonačelnica Anamarija Blažević je nakon posjete rekla da su došli na njen poziv vidjeti pakračku ponudu na području gospodarstva i naše potencijale koje nudimo potencijalnim investitorima, prvenstveno 36.000 četvornih metara zemljišta u prvoj zoni, koje je Grad otkupio unazad tri godine namijenivši ih investitorima te je objasnila stručnjacima iz Agencije da širenje postojećih zona nije samo naša želja nego i potreba, a nada se uvrštavanje u njihov međunarodni katalog.
Davor Huška je rekao da kada se kao član Upravnog vijeća upoznao s mogućnostima Agencije nije dvojio da trebaju posjetiti Pakraca i sada je to realizirano. On je istaknuo važnost da Agencija Pakrac i njegove potencijale uvrste u novi katalog Invest in Croatia, kojim se nude potencijala mjesta investiranja u Hrvatskoj na međunarodnom tržištu.
Huška je rekao „da je takozvana Zona Jug 5 polupuna ili poluprazna i stoga imamo zajedničke interesi jer ove mogućnosti koje imamo zaslužuju da budu u njihovoj ponudi. Nama treba još jedan ili dva DEM-a i četiri ili pet Detasa i mi smo sve svoje probleme po pitanju zapošljavanja u Pakracu riješili, a upravo su to mogućnosti Agencije. Zato su oni danas na terenu kod nas.“
Ravnatelj Zdenko Lucić je u izjavi bio kratak: „Došli smo se upoznati s gospodarskom slikom i obići pakračke proizvođače koji za ovu sredinu zapošljavaju impresivan broj ljudi. Pohvalno je da su svi izvoznici. Mi smo u pripremi novog kataloga kojim želimo privući potencijalne investitore i ovo su nam dragocjene informacije.
Grad je već dokazao da ima potencijala kao i poduzetnici koji uspješno posluju koji su ujedno dokaz da je Grad na dobrom putu kada je u pitanju razvoj gospodarstva. Agencija će Gradu stoga pružiti međunarodnu podršku u privlačenju novih investitora.“