banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije jučer su započeli proljetnu sustavnu deratizaciju naselja na području Grada Pakraca koja će se provoditi svakog radnog dana od 8 do 13,30 sati do 5. lipnja.
Ovaj tjedan deratizacija će se obavljati na području naselja Pakrac; jučer sjeveroistočni dio, danas centar, sutra područje oko Pilane i Krndije, te naselje na jugu, a prekosutra Gavrinica i okolina. U petak u Prekopakri. Od idućeg tjedna su na selima: u ponedjeljak Badljevina, Dereza i Omanovac, utorak 29.svibnja u selima obriješkog bazena, dan poslije (30. svibanj) u selima uz požešku cestu, a 1. lipnja u selima na obroncima Psunja i Papuka izvan požeške ceste. Posljednja dva dana 4. i 5. lipnja su na redu deponije te ponavljanje u domaćinstvima koja neće biti kod kuće u prvoj posjeti.
Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije provest će uništavanje štetnih glodavaca najmanje u i oko stambenih objekata. Trovanje štetnih glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih mamaca na sva mjesta gdje se obično pojavljuju štetni glodavci (podrum, dvorište i eventualno tavan).
Iz gradske uprave upozoravaju da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štetnih glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode vlasnici stanova, kuća, okućnica kao i svi ostali stanari se obvezno trebaju pridržavati naputaka: surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce; odstraniti iz dvorišta i podruma smeće, a osobito otpatke hrane; za čitavo vrijeme trajanja deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen zatrovani mamac za štetne glodavce, skloniti sve životinje kućne ljubimce na sigurno mjesto gdje ne mogu doći do zatrovanih mamaca.
Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić